KSF Gambia

Fakta om Gambia

Om gambia

Gambia: Et land med stor betydning

Fakta om gambia

Gambia er en bemærkelsesværdig nation og den mindste stat på det afrikanske fastland. Dets territorium er omtrent halvt så stort som Jylland og er omgivet af Senegal på alle sider, undtagen mod Atlanterhavet i vest, hvor landet strækker sig over ca. 50 km fra nord til syd. Midt gennem Gambia løber den majestætiske Gambiaflod.

Fakta om gambia

Klima og geografi

Gambias tropiske klima byder på en regntid, der varer fra juni til oktober, hvilket giver frodige landskaber og muligheder for landbruget. Landets hovedstad, Banjul, sammen med Serrekunda, udgør det største koncentrerede beboede område. Cirka en fjerdedel af Gambias befolkning kalder dette område deres hjem.

km2
+ 1000
Befolkningstal
0 +
Forventet levealder
0 år
Etniske hovedgrupper
0
Af befolkninen over 15 år har læse- og skrivefærdigheder
kun 0 %

project location

Om lokationen

Om gambia

Gambias historie og selvstændighed

Gambia blev en britisk kronkoloni i 1888 og opnåede uafhængighed i 1965. Landet har en rig historie og kultur, og det arbejder fortsat på at skabe en bæredygtig fremtid.

Sociale udfordringer og behov: En bedre fremtid

Gambia er et land med udfordringer, hvor 80% af befolkningen lever for mindre end 2 dollars om dagen, og omkring en tredjedel lider af underernæring. Dette understreger det presserende behov for at forbedre levevilkårene for Gambias indbyggere. Vi tror på, at sammen kan vi spille en væsentlig rolle i at hjælpe Gambia med at overvinde disse udfordringer og skabe en lysere fremtid.

Om gambia

Infrastruktur og befordring

Floden Gambia fungerer som landets hovedfærdselsåre. Veje på begge sider og bilfærger muliggør nem overfart over floden. Der findes ingen jernbane, og landets eneste lufthavn ligger tæt på hovedstaden Banjul.

Din støtte som sponsor gør en positiv forskel i livet for børn og unge i Gambia. Gennem uddannelse og engagement kan vi hjælpe med at forme en bedre fremtid for dette unikke og smukke land.

Fremtid

Åbn døren til en lys fremtid for et Gambiansk barn gennem uddannelse

Vores engagement i at støtte uddannelse stopper ikke ved de yngste. Vi leder efter dedikerede sponsorer til børn fra børnehaveklassen til og med 12. klasse

Med blot kr. 600,- om året kan du støtte et barns uddannelse fra de første skridt i læringsrejsen til den afsluttende eksamen i 12. klasse og muliggøre videreuddannelse på Skills Center